لیست اختراعات علي اصغر ترابي


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1395/05/17
تاریخ ثبت: 1396/02/02
خلاصه اختراع:

اين وسيله يكي ازپر كاربرد ترين وسايل آشپزخانه براي هركدبانو خواهد بود كه بدليل سادگي، اندازه مناسب وسبكي وزن، استفاده از آن راكاملا لذتبخش و آسان مي كند.اين وسيله براي شكستن تخم مرغ بصورت دستي وكاملا مكانيكي، بدون نياز به هرگونه شارژر ويا نيروي برق، براحتي قابل استفاده مي باشد. علاوه براينكه مي تواند تخم مرغ را درحالت خام بشكند وسفيده وزرده ي آنرا بطور سالم خارج نمايد، اين توانايي را نيز دارد كه پوسته تخم مرغ آب پز شده را شكسته وجدا نمايد بدون آنكه ذره اي از پوسته شكسته شده را به داخل ظرف وارد نمايد. - زمينه فني اختراع: نيازهاي انساني- لوازم خانگي مشكل فني:- از آنجايي كه غالبا بدليل شكل ظاهري وبيضوي گون تخم مرغ، گرفتن آن دربين انگشتان دو دست به منظور شكستن آن مشكل بوده ونياز به دقت وتمركز خاصي دارد. لذا معمولا شكستن تخم مرغ يكي ازكارهاي سخت توام با زحمت براي افراد، خصوصا خانم هاي خانه دار درآشپزخانه مي باشد واين كاررا با بي ميلي وبيشتراز روي حس مادرانه انجام مي دهند. بنابراين معمولا درآشپزخانه براي انجام اين كار از يكي از روشهاي زير استفاده مي گردد. 1-استفاده از لبه ظرفي كه قراراست تخم مرغ درآن پخته شود. 2-استفاده ازصفحات چدني قرارگرفته شده برروي اجاق گاز. 3-استفاده از لبه تيز قاشق به عنوان ابزار ضربه زننده. 4-استفاده ازهرگونه لبه ي تيز موجود دراطراف محل طبخ غذا. انجام هركدام ازكارهاي چهارگانه فوق نهايتا منجر به بروز مشكلات زير خواهد شد. 1-آغشته شدن محل برخورد، با محتويات درون تخم مرغ. 2-وارد شدن ذرات خرد شده پوسته آهكي تخم مرغ به داخل غذا. 3-آلودگي سطوحي كه به عنوان محل ضربه وشكسته شدن تخم مرغ مورد استفاده قرار گرفته اند در دراز مدت. 4-تماس محتويات درون تخم مرغ با دست درهنگام شكستن، كه اين امر مستلزم مصرف آب براي برطرف كردن بوي بد تخم مرغ خام ونيز صرف زمان ميباشد. 5-عدم حفظ بهداشت فردي ومحيطي. همچنين جدا كردن پوسته تخم مرغ آب پز شده نيز ازاين قاعده مستثني نمي باشد يعني جدا كردن پوسته آن همراه با خرد شدن ومعمولا چسبيدن پوسته به محتويات جامد شده آن مي باشد. همچنين بو گرفتن دستها هنگام انجام اين كار معمولا افراد را از مصرف اين ماده خوب ومقوي منصرف مي كند. - راه حل پيشنهادي: با توجه به كليه موارد فوق الذكر و به منظورحل مشكل موجود دراين زمينه، وسيله اي طراحي وساخته شده است كه بتواند اين مشكل را برطرف نمايد. اين وسيله همان تخم مرغ شكن دستي آشپزخانه اي، يكي ازپر كاربرد ترين وسايل آشپزخانه براي هركدبانو مي باشد كه بدليل سادگي، اندازه مناسب وسبكي وزن، استفاده از آن راكاملا لذتبخش و آسان كرده است. اين وسيله براي شكستن تخم مرغ بصورت دستي وكاملا مكانيكي، بدون نياز به هرگونه شارژر ويا نيروي برق، براحتي قابل استفاده مي باشد. اين وسيله علاوه براينكه مي تواند تخم مرغ را درحالت خام بشكند وسفيده وزرده ي آنرا بطور سالم خارج نمايد، اين توانايي را نيز دارد كه پوسته تخم مرغ آب پز شده را شكسته وجدا نمايد بدون آنكه ذره اي از پوسته شكسته شده را به داخل ظرف وارد نمايد. - وضعيت دانش پيشين وسابقه پيشرفت هايي كه دررابطه با اختراع ادعايي وجود دارد. با توجه به اطلاعات كسب شده دراين زمينه ومراجعه به چند سايت، مشخص گرديد كه بطور كلي دستگاههاي ساخته شده موجود به دو دسته تقسيم مي شوند. 1-دستگاههاي تمام اتوماتيك. 2-دستگاههاي نيمه اتوماتيك و دستي. براي مورد شماره يك بايد به اين موضوع اشاره كرد كه،دستگاههاي پيشرفته خوبي هم درخارج ازكشور وهم درداخل كشور طراحي وتوليد شده است ولي محل استفاده اين دستگاهها معمولا براي كارگاههاي صنعتي كوچك، شركتهاي بزرگ توليد مواد غذايي وكارگاههاي شيريني پزي وازاين قبيل موارد مي باشند. بنابراين اين دستگاهها مورد استفاده غير صنعتي ودرحجم پايين مصرف را نخواهند داشت وهمچنين درغير ازاين موارد صرفه اقتصادي نيزندارد. در مورد دستگاههاي دستي ونيمه اتوماتيك بايستي بيان نمود كه باتوجه به تحقيقات صورت پذيرفته، اين دستگاهها بيشتر ساخت كشورهاي خارجي بوده ودر داخل كشورتاكنون طراحي وتوليد نشده است. بنابراين ازنظربحث قيمت بالاي اين وسايل وهمچنين مقرون به صرفه نبودن جهت اقتصاد خانواده جاي تامل دارد . لذا باتوجه به موارد بيان شده،درهنگام طراحي اين وسيله علاوه برمزايا ومحاسني كه زير به آنها اشاره شده، مدنظر بوده است موارد مهمي مانند قيمت تمام شده براي مصرف كننده، استفاده آسان، سرعت عمل درهنگام استفاده، فراواني اين وسيله و....نيز درنظر گرفته شده است. -مزايا ومحاسن اختراع: 1-صدرصد طراحي داخلي وبومي. 2- كاملا مكانيكي، بدون نياز به هرگونه شارژر ويا نيروي برق. 3- حفظ بهداشت فردي ومحيطي. 4- شكسته شدن پوسته تخم مرغ از وسط بدون خردشدن وتكه تكه شدن. 5- عدم ورود پوسته آهكي به درون ظرف حاوي محتويات تخم مرغ. 6- با قابليت جدا سازي زرده ازسفيده تخم مرغ. 7- متاسب بودن اندازه آن با وسايل موجود درآشپزخانه. 8- مناسب براي توان كاري خانم ها در آشپزخانه. 9- سبكي وزن وشكيل بودن آن.

موارد یافت شده: 1